Hirdetés

Itt a bizonyíték, tényleg kiszivárgott a Windows XP forráskódja



|

Egy felhasználó a kiszivárgott kódot működő operációs rendszerré alakította, így bebizonyosodott, hogy a Windows XP forráskódja került elő nemrég.

Hirdetés

A múlt héten a 4chanen bukkant fel a Windows XP és a Windows Server 2003 forráskódja, ezt követően pedig sokan vizsgálódásba kezdtek, hogy bebizonyítsák, a jelentések igazak vagy tévednek. Egy felhasználó most azonban sikeresen működő operációs rendszerre fordította a kiszivárgott kódot. Ez pedig azért is nagy dolog, mert a Microsoft mérnökei igazából csak annyit árultak el eddig a médiának, hogy a kód nem teljes, de a komponensek elemzéseit követően hitelesnek tűnik. 

Hirdetés

A YouTube-on és a Twitteren is tevékenykedő NTDEV egyike volt azoknak, akik letöltötték a múlt héten a kiszivárgott kódot. Úgy döntött, nem várja meg a Microsoft talán soha nem is érkező állásfoglalását, inkább lefordította a kódot maga. Az általa megosztott videók alapján sikerrel járt a hétvégén, a kódokból működő Windows XP-t és Windows Server 2003-at csinált. 

Állítása szerint a jelentések így igazak voltak, bár egy-két komponens - mint a winlogon.exe vagy sok-sok driver - valóban hiányzik a csomagból, ami a neten kering. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.