Hirdetés

Itt a fejhallgató, ami mindig tudja, hogy milyen arcot vágsz



|

A Cornell Egyetem szakembereinek új fejhallgatója képes követni a viselője arckifejezéseit, még arcmaszk viselésekor is.

Hirdetés

Bár az arcfelismerés használatáról a biztonsági kockázatok miatt a legtöbb nagy techcég mostanra lemondott, ez nem jelenti azt, hogy ne fejlesztenének ezzel kapcsolatos újabb technológiákat.

A Cornell Egyetem például összerakott egy fejhallgatót, ami meg tudja állapítani, hogy a viselője milyen arckifejezésekkel reagál egy-egy történésre. Ehhez persze kamerákat használnak, amelyek hátulról figyelik a viselő arcizmainak mozgását. 

Hirdetés

A változások leolvasásából már tudja értelmezni a rendszer, hogy az illetőnek hogyan áll a szája, szemöldöke, illetve, hogy konkrétan milyen arckifejezést vesz fel. Ezt 3D-ben is le tudják modellezni, és akár egy virtuális avatar létrehozása is megoldható, például videohívásokhoz. 

Természetesen a kameránál azért vannak trükkök: az RGB kamerák a vörös és a zöld fények változását figyelik, ezek hullámait ugyanis torzítják az arcizmok mozgásai. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.