Hirdetés

Itt a lista a telefonokról, amelyek leginkább megőrzik értéküket



|

Használt mobil eladása vagy vásárlása előtt feltétlenül érdemes egy pillantást vetned rá.

Hirdetés

A telefonokat nem örök életre tervezik. Ha fizikailag nem is lenne problémád régi készülékeddel, előbb vagy utóbb kivérezteti a gyártó a szoftveres támogatottság amortizálásával. Ezt azonban a legtöbben nem szokták megvárni és amint piacra dobnak egy tetszetősebb darabot, lecserélik a "régit". 

Valószínűleg legtöbbünknek nagyra kerekedett már a szeme amiatt, hogy ilyenkor milyen piszlicsáré összegeket tudnak kínálni megunt, szükségtelenné vált példányainkért, amiért korábban esetenként akár több százezer forintot is kifizettünk.  Azonban nem minden típus értéktelenedik ugyanolyan mértékben a használat során.

Alapvetően működőképes az az alapszabály, hogy a drágább telefonokért többet kaphatunk használtan is. Azonban, ha biztosra akarunk menni érdemes egy csere előtt utánanézni, hogy mekkora összeget remélhetünk a régiért.

Hirdetés

Ebben most nagy segítségünkre lehet egy ár összehasonlító oldal, a SellCell, amely most megjelent jelentésében megmutatja, hogy az elmúlt év során megvásárolt készülékeink jelenleg mennyit érnek a használt telefonok piacán. Az oldal alapos munkát végzett a témában, hiszen 40 különböző forrás elemzésével állapította meg most közreadott rangsorát.

Az értéküket legjobban tartó készülékek listája
Az értéküket legjobban tartó készülékek listája

Senkit nem érhet meglepetés az ügyben, hogy a lista élén az okostelefonok koronázatlan királyának tartott iPhone legújabb 15-ös családjának egy darabja áll, azonban az, hogy az azt követő 11 helyen is, az már kissé talán bizarr. 18-31 százalékos értékcsökkenést könyvelhettek a megjelenést követő néhány hónap során. A márka egyébként viszonteladás szempontjából is viszi a prímet.

A leghamarabb elértéktelenedő készülékek listája
A leghamarabb elértéktelenedő készülékek listája

A tizenharmadik helyen az új Samsung Galaxy S23-as szériájának csúcsmodellje következik. Ezzel még az 1 TB-os iPhone Prót is megelőzi, ami figyelemreméltó. Ezzel összességében jobban teljesít, mint a 2022-es S22-es család, azonban egy negatív rekordot is bezsebelt a márka. A Galaxy S23 FE három hónap alatt 68,4 százalékot veszített értékéből, de a Google Pixel 8-a sem lehet büszke a maga 61,2 százalékos értékcsökkenésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.