Hirdetés

Itt a Mozilla nagy ajándéka a régi Windowsok felhasználóinak



|

Befutott a Firefox böngésző legújabb verziója, amelynek jó okkal örülhetnek a régi rendszerek hűséges hívei.

Hirdetés

Maga a Microsoft már januárban elengedte a Windows 7, valamint a Windows 8. és a 8.1 kezét, így ezekhez az operációs rendszerekhez nem szállítanak további javításokat a redmondiak, hiába bírnak összességében  4,5% körüli globális piaci részesedéssel.

Magyarán még mindig egész sokan vannak, akik a biztonsági kockázatra fittyet hányva ezeket a platformokat nyúzzák, a Mozilla viszont segítő kezet nyújtott nekik, amikor néhány hete bejelentette, hogy a Chromium-alapú böngészőkkel ellentétben továbbra is támogatni fogja a veterán Windowsokat.

Hirdetés

Most pedig be is futott a Firefox böngésző legújabb, 115-ös verziója, amely az utolsó Windows 7/8/8.1-kompatibilis kiadás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az említett platformokra ugyan nem érkeznek újabb Firefox-verziók, maga a 115-ös kiadás viszont egészen 2024 szeptemberéig kapni fogja a biztonsági fixeket az ESR (Extended Support Release) program keretében.

Ha tehát ragaszkodsz a lejárt szavatosságú Windowsokhoz, és még az internetre is felmerészkedsz velük, erősen ajánlott megfontolnod a Firefox telepítését, hiszen így legalább a böngésződ aktuális marad, legalábbis biztonsági szempontból. Aki már eddig is a Mozilla Foundation szoftverével szelte a világhálót, annak csak frissítenie kell a böngészőt, az új felhasználók pedig a hivatalos weboldalon szerezhetik be.

A Windows 7/8/8.1 meghosszabbított támogatása mellett a Firefox 115 olyan újdonságokat is tartogat, mint az elmentett fizetési módok importálása a Chromium-alapú riválisokból, a hardveres videódekódolás a Linux + Intel GPU kombóval zakatoló rendszereken, valamint a Tab Manager kezelőfelületének optimalizálása. A frissítés hivatalos leírása ide kattintva olvasható, az FSR támogatási program részleteit pedig ezen az oldalon fejti ki a Mozilla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.