Hirdetés

Itt a Nokia első fúrt kijelzős okostelefonja



|

Tripla hátlapi kamerát és fúrt kijelzős kialakítást kapott a Nokia X71, amely Európában biztosan más néven fut majd.

Hirdetés

2017-ben a Nokia kitartott a 16:9-es mobilképernyők mellett, 2018-ban azonban már 18:9-es kijelzőkre váltott, amelyekbe szenzorsáv lóg. 2019-ben pedig itt az új trend, a fúrt kijelző. Az új korszakot a Nokia X71 indította el. 

Hirdetés

A Nokia X71-et Ázsiába szánja a HMD Global. A képernyő kerete vékony, az alsó káva valamivel vastagabb. A kamera kivágását a bal felső sarokban helyezték el, itt található a 16 megapixeles előlapi szenzor. A felső hangszóró a keret szélén van. 

A hátlap tripla kamerának ad otthont, Zeiss márkajelzéssel. Az elsődleges szenzor 48 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékkel dolgozik. Ezt egy 8 megapixeles, 120 fokos lencse, valamint egy 5 megapixeles, mélységérzékelős kamera egészíti ki. A kéttónusú LED-es vaku mellett hagyományos ujjlenyomat-olvasó is van a hátlapon. 

A Snapdragon 660-as rendszerchipet 6 GB RAM és 128 GB tárhely egészíti ki, van microSD-foglalat, Android 9 Pie rendszer, 3500 mAh-s akku, 18 wattos gyorstöltés és jackcsatlakozó is. 

A Nokia X71 Ázsiában április 30-án jelenik meg, a vételára 345 eurónak felel meg. A HMD Global valószínűleg nemzetközi verzióban is kiadja majd az újdonságot, de teljesen más néven. A tippek szerint lehet belőle Nokia 6.2 Plus, vagy akár Nokia 8.1 Plus is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.