Hirdetés

Itt a nyalogatható kijelző, amivel a képen látható ételek ízét is érezheted



|

A japánoknak köszönhetően már ez is lehetséges, de mi van, ha éppen nem étel van a képen?

Hirdetés

Az LG Display nemrég fedte fel, hogy egy különleges, integrált kijelzővel szerelt fotellel, valamint egy OLED-panelokkal körbevett szobabiciklivel készül a januári CES 2022-re, ám ez mind semmi ahhoz képest, amit egy japán mérnök alkotott.

A japán Meidzsi Egyetemen dolgozó Homei Miyashita ugyanis elkészítette a világ első olyan képernyőjét, ami nem csak a puszta látványt, de még a megjelenített ételek ízét is képes átadni. A Taste the TV (TTTV) nevű eszköz egy hagyományos panelből, egy higiénikus filmrétegből és egy tárolóból áll, amely 10 különféle ízt képes elraktározni.

Hirdetés

A szerkezet ebből a 10 összetevőből keveri ki a képernyőn látható ételek ízét, amit a fóliára permetezve juttat el a kulináris élvezetekre vágyó néző nyelvére.

"A cél az, hogy az emberek akár az otthonukban is átélhessék a világ másik felén lévő étteremben való étkezés élményét."

- nyilatkozta a The Guardiannek Miyashita, aki nagyjából 30 diákja bevonásával készítette el a találmányt az elmúlt egy év során.

A mérnök szerint a TTTV szakácsok és sommelier-k képzéséhez is bevethető, de akár kvízek és ízlelős játékok is feldobhatók vele. A nyalható panel egyelőre csak prototípusként létezik, de ha piacra dobnák, Miyashita számításai alapján nagyjából 100 ezer jenbe, vagyis kb. 286 ezer forintba kerülne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.