Hirdetés

Itt a vége, már nem lehet kerülőúton beszerezni a Windows 10-et és a 11-et



|

A Microsoft tartotta a szavát, és tényleg bezárta a népszerű kiskaput.

Hirdetés

A Microsoft sokakat elszomorított vele, amikor a múlt hónap végén váratlanul közölte, hogy a továbbiakban bezár egy kiskaput, amit a nagyközönség évek óta előszeretettel használt a Windows 10 és Windows 11 aktiválására.

Egész pontosan arról van szó, hogy a redmondiak szerverei még mindig lehetővé tették az újabb rendszerek Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 kulcsokkal történő aktiválását. Ez egy 2016 nyarán véget ért akció maradványa volt, melynek keretében ingyen frissíthettek Windows 10-re a régebbi kiadások tulajdonosai.  

Hirdetés

A kerülőút eltorlaszolásának bejelentésekor ugyan továbbra is működni látszott a régi trükk, most azonban a The Verge riadót fújt, hogy a Microsoft végül tényleg cselekedett, és már nem lehetséges az aktiválás. A portál szerzője Windows 7 kulcsokkal próbált regisztrálni egy friss Windows 11-telepítést, s habár maga az installálás még lefutott, a végső aktiválásnál csak az alábbi hibaüzenetig jutott a folyamat.

Forrás: The Verge
Forrás: The Verge

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy aki eddig nem élt a kedvezményes lehetőséggel, az már nem is fog vele. A jó hír, hogy akik korábban bújtak át a kiskapun, azok továbbra is élvezhetik az okosban aktivált Windows 10 vagy 11 operációs rendszerüket, visszamenőleg ugyanis nem érvényes a Microsoft blokádja. Ahogy az előző cikkünkben is említettük, a redmondiak januárban a Windows 7 és a Windows 8 támogatását is megszüntették, így ezekről a platformokról mindenképp ajánlott a frissítés.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.