Hirdetés

Itt a világ első USB-C-s iPhone-ja



|

Hónapokig tartó fejlesztés eredménye, de teljesen gyárinak hat egy egyetemi hallgató megoldása.

Hirdetés

Szeptemberben ismét slágertéma lett az elektronikai eszközök szabványosított töltése, miután az Európai Bizottság előterjesztette a jogszabályt, melynek értelmében minden gyártónak kötelező lesz az USB-C formátumot alkalmaznia a termékeiben.

A döntés leginkább az Apple-t érinti, hiszen a cupertinói vállalat még csak egyes iPad-modelljeiben és a számítógépein alkalmazza a népszerű portot, míg az iPhone-on továbbra is kitart a licencdíjakat termelő saját szabadalma, a Lightning mellett.

Hirdetés

A Svájci Szövetségi Technológiai Intézet robotikai képzésének mesterszakos hallgatója, Ken Pillonel néhány hónapja úgy döntött, hogy nem vár tovább az Apple-re, és saját kezűleg készíti el az USB-C-s iPhone-t.

A projekt első verziója egy meglehetősen kezdetleges, de működő kreálmány volt, ahol a csatlakozást lehetővé tevő elektronika még a készüléken kívül helyezkedett el. A koncepció kitartó finomításával azonban  végül sikerült célt érni, így az alábbi videón látható iPhone X-ről már csak a csatlakozó szemrevételezése után mondható meg, hogy nem szokványos telefon.

A megoldás lelkét egy egyedi áramkör adja, amit az iPhone X94-es konnektorának technológiai visszafejtésével sikerült elkészíteni. Pillonel azt ígéri, hogy később egy részletes magyarázó videóval is jelentkezik, így talán mások is követhetik a példáját.

Az Apple azonban nem biztos, hogy követni fogja, egyes vélekedések szerint ugyanis a cupertinóiak inkább átugorják az USB-C-t, és néhány éven belül megjelenhet az első, fizikai csatlakozó nélküli iPhone.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.