Hirdetés

Itt a világ legkisebb autós PC-je



|

Alig nagyobb egy mutatóujjnál a CarDroid névre keresztelt autós PC - egészen elképesztő, mi mindent zsúfoltak bele.

Hirdetés

A tech kütyük fejlődésével egyre több olyan eszköz jelenik meg a piacon, amit kifejezetten autóban való használatra találtak ki. Ilyen a CarDroid is, ami egy autós PC, - és egyben a világ egyik legkisebb számítógépe is. A termék alig nagyobb egy mutatóujjnál, és már fut is az Indiegogón keresztül a közösségi finanszírozási kampánya. 

Hirdetés

A CarDroid apró méretei ellenére egy 8-magos processzort, 4 GB RAM-ot, 64 GB tárhelyet, microSD-foglalatot, Bluetooth 5.0-t, GPS-t, mikrofont és WiFi-modult is rejt, emellett pedig Android 9-et futtat. HDMI port, tápcsatlakozó vagy USB port nincs rajta, ezért is lehet ilyen apró. 

A legolcsóbb modell csak 4-magos, 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel, 64 dollárért. A csúcsverzió ára 99 dollár. A segítségével az autó kijelzőjén teljes értékű Android futtatható, és így megy a YouTube, a Netflix vagy a TikTok is, bár az egy egészen másik kérdés, hogy ezeknek van-e egyáltalán helye az autóban, a sofőr mellett... Talán nem véletlen, hogy a Google Auto (új nevén) eleve tiltja a videózást az autóban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.