Hirdetés

Itt a Windows 11 éves nagy frissítése



|

Az ígéreteknek megfelelően futott be a Windows 11 23H2-es csomag.

Hirdetés

A Statcounter legfrissebb, októberi adatai alapján a Windows 11 továbbra sem táltosodott meg, így mindössze a Windows-alapú számítógépek 26,14%-án teljesít szolgálatot, aki viszont beletartozik a 2021-ben megjelent operációs rendszert használók szűk körébe, annak jó hír lehet, hogy beköszönt hozzá az éves nagy frissítés.

A Microsoft sajátos nevezéktanát követve 23H2 címen futó csomag alapvetően nem sok meglepetést tartogat, mivel főként a szeptemberben bejelentett újdonságokat fogja össze, de azért kerültek bele egyéb változtatások is.

Hirdetés

A redmondiak vonatkozó blogbejegyzése alapján az egyik ilyen, hogy a Csevegés app mostantól a Microsoft Teams ingyenes verzióját takarja, és alapértelmezetten a tálcára van rögzítve. Az ikonra kattintva egy "mini kommunikációs élmény" fogad, ami lehetővé teszi a chatelést, a meetingeket és a csoportok létrehozását. A másik módosítás, hogy a rendszeralkalmazások immáron egy saját almenüt kaptak a Gépház > Rendszer elérési útvonalon.

A 23H2 többi újdonságát pedig még a szeptemberi Windows Update-ben hozta el a Microsoft. Olyan tételekre kell gondolni, mint a Copilot AI-asszisztens, a mesterséges intelligenciás funkciókkal turbózott Paint, Képmetsző és Képek alkalmazások, a klipek szerkesztésére szolgáló Clipchamp alkalmazás vagy a Windows 11-re való átköltözést megkönnyítő Windows Backup. Mindent összegezve a 23H2 egy összefoglaló jellegű csomag, a telepítése viszont mégis javallott, hiszen így garantált, hogy a lehető legtovább érkezzenek a későbbi frissítések (minden főverzió csak két évig élvezi a támogatást, vagyis a 22H2 már csak jövő őszig kapja az update-eket).

A frissítés továbbra is a Windows Update-en keresztül történik, de elképzelhető, hogy még nem mindenkinél látszik a megjelenésről szóló értesítés. Amennyiben siettetnénk a dolgokat, a Gépház > Windows Update menüben a "Megkaphatja a legújabb frissítéseket, amint elérhetővé válnak" gombot kell bekapcsolni, hogy azonnal előcsaljuk a frissítést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.