Hirdetés

Itt az interaktív, érintésérzékeny papír



|

Feltalálták az interaktív papírt, ami első ránézésre nem nagy dolog, a megérintésével viszont életre kelthető.

Hirdetés

Kitaláltak egy olyan nyomtatási módszert a Purdue Egyetem mérnökei, amelynek bevetésével bármilyen papírt interaktívvá tehetnek. A folyamat során erősen fluorizált molekulákkal vonják be a papírt, így nem csak taszítja majd a port, olajt és vizet, de az anyagra nyomtatott áramkörök sem kenődnek szét több rétegben. A triboelektromos területeken ezután már külső energiaforrás nélkül is képesek a Bluetooth-alapú kommunikációra. Vagyis lényegében a papírból olyan felület lesz, amely az ujjak érintésével válik elektromossá. 

Hirdetés

A technológia működését több videón is megmutatták. Az egyiket számokat megnyomva azok megjelennek egy gép kijelzőjén, pedig annak a billentyűzetét letiltották. Egy másikon zene vezérlését végzik a papírlappal. 

Az ötletgazdák szerint élelmiszerek okoscsomagolásához vagy csomagok azonosításához használhatnák az olcsó és rugalmas technológiát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.