Hirdetés

Itt az iOS 17.4, ami letépi az iPhone láncait



|

Számos változtatást tartogat a mobil operációs rendszer legújabb frissítése.

Hirdetés

Az Apple tavaly szeptemberben tette elérhetővé az iOS 17-et, az iPhone-okat hajtó operációs rendszer aktuális főverziója azonban messze nem sikerült tökéletesen: az elmúlt hónapokban számos kisebb-nagyobb hiba sújtotta, ami a hivatalos statisztika alapján a platform terjedését is látványosan lelassította.

Most viszont befutott a következő nagy frissítés, az iOS 17.4, ami a szokásos stabilitási- és hibajavításokon túl rengeteg újdonságot hoz, köztük az App Store mellett elérhetővé váló alternatív alkalmazásboltokkal.

Hirdetés

Az iOS 17.4 ugyanis az az update, amellyel az Apple igazodik az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályához (DMA), az App Store riválisain túl a külső fejlesztőktől származó böngészőmotoroknak is teret engedve. Hogy pontosan mi ez az egész, és hogy milyen következményekkel jár az eddig szigorúan zárt iOS számára, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, az iOS 17.4 többi lényegi újdonsága pedig a következő:

  • Az update tartalmazza az Unicode szabvány tavalyi bővítésével elérhetővé vált emojikat, több mint 100 új szimbólummal. Ezek között vannak teljesen friss tételek, de a többségük meglévő emojik alternatív verziója.
  • Az iPhone 15-ös modelleken az akkumulátor állapotát jelző almenü már a töltöttségi ciklust, a gyártási dátumot és az első használat idejét is kiírja.
  • A Zenefelismerés lehetővé teszi, hogy hozzáadjuk az azonosított dalainkat az Apple Music szolgáltatásban található lejátszási listákhoz és könyvtárához, valamint az Apple Music Classicalhoz
  • Az Ellopott eszköz védelme funkció már minden helyen támogatja a megnövelt biztonságot.
  • Automatikusan generált szöveges leiratokkal bővül a Podcastek alkalmazás.

Az 1,58 GB-os letöltést igénylő iOS 17.4 mindezek mellett további, kisebb módosításokat, biztonsági foltokat és hibajavításokat is tartalmaz, a frissítéssel párhuzamosan pedig az almás táblagépeket hajtó iPadOS 17.4 is elérhetővé vált, ebbe viszont nem jönnek az alternatív alkalmazásboltok, ahogyan a külsős fejlesztőktől származó böngészőmotorok sem.

Az iOS 17.4 és az iPadOS 17.4 hivatalos dokumentációját ide kattintva olvashatod..

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.