Hirdetés

Itt az olcsó Huawei Mate 20 Pro, de nem kapunk belőle



|

Létezik egy olyan Mate 20 Pro is, ami csak 680 euróba kerül. Sajnos ez Európában nem lesz elérhető.

Hirdetés

Nem számít, hogy ki melyik mobil operációs rendszert vagy márkát részesíti előnyben, a Huaweit elismerés illeti a Mate 20 Pro miatt, ami az idei év egyik legjobb okostelefonja lett. Elképesztő csúcshardvereket és új technológiákat zsúfolt a készülékbe a kínai gyártó, legyen szó a 3D-s arcfelismerésről, a tripla kameráról, a fordított vezeték nélküli töltésről vagy a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóról. Sajnos mindezért nagyon sokat is kér a Huawei, a készülék ára Európában 1049 euró, nálunk 329 990 forint. 

Hirdetés

A készülék október 16-án mutatkozott be, legalábbis a nemzetközi piacokra szánt változata. Nemrég azonban Kínában külön bemutatót tartott a Huawei, ahol a kínai piacra szánt modellekről is lerántotta a leplet. Ezek persze olcsóbbak, hiszen alacsonyabb az adó, és egyes költségeket hazai pályán elkerült a Huawei. 

A nagy érdekesség azonban az, hogy létezik már egy "olcsó" Mate 20 Pro is, aminek a vételára 680 eurónak felel meg. Ez pontosan ugyanaz a készülék, mint a 329 990 forintos hazai, de nincs benne képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó. Valószínűleg sokaknak tökéletes választás lenne ez, ahogyan a két erősebb modell is: 760 és 860 euróért már 8 GB RAM és 128/256 GB tárhely jár. Az európai modellben 6 GB RAM és 128 GB tárhely van. 

Sajnos a Huawei stratégiája miatt a kínai piacra szánt modellek nem valószínű, hogy megjelennek a nemzetközi piacokon. Aki sokallja a Mate 20 Pro árát, annak várnia kell az árcsökkenésekre, esetleg beérni a Mate 20-szal, ami szintén kiváló, de sok fronton gyengébb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.