Hirdetés

Itt az új Apple Watch Series 5 és az új iPad, startol az Apple TV+ és az Apple Arcade



|

Menetrend szerint ejtette meg a ma esti bemutatóját az Apple, amelyen az iPhone-ok mellett új okosóra és táblagép is érkezett.

Hirdetés

A legtöbben értelemszerűen az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max okostelefonokra voltak kíváncsiak - ezekkel külön cikkben foglalkozunk, de az Apple más érdekes újdonságokat is bejelentett ma este.

Hirdetés

Kisebb meglepetésre Tim Cook rögtön belevágott a közepébe, a szokásos statisztikák és összehasonlítások elmaradtak. A nemrég viszonylag hangosan távozott sztárdizájner, Jony Ive is a helyszínen volt, de egyetlen videó alatt sem beszélt. 

Apple Arcade és Apple TV+

A bejelentéseket az Apple Arcade-del kezdték, ami megjelenik az App Store alsó menüjében. Több exkluzív játékot is villantottak, maga az Apple Arcade pedig szeptember 19-től lesz elérhető, 150 országban. Havonta 4,99 dollárba kerül majd, több mint 100 játékot kínál, 1 hónapos ingyenes próbalehetőséggel. 

Ezután az Apple TV+ volt porondon. Tim Cook szerint a The Morning Show és a SEE is óriási figyelemnek örvend, ez utóbbi most bemutatott előzetese tényleg nagyon látványosra sikerült. Havonta jönnek majd az Apple saját gyártású műsorai, november 1-től több mint 100 országban lesz Apple TV+. A szolgáltatás havi 4,99 dollárba kerül, de aki valamilyen új Apple készüléket vásárol, az 1 évig ingyen használhatja. 

Új Apple iPad és Apple Watch Series 5

Az Apple elég gyorsan lezavarta az új iPad bemutatóját. A hetedik-generációs iPad már 10,2 hüvelykes Retina-kijelzőt kapott, és kétszer gyorsabb, mint a "legkeresettebb, belépőszintű PC".

A Pencil-támogatással rendelkező táblát az Apple átlagos laptopok helyett ajánlja, okoscsatlakozó is van a kiegészítőknek és billentyűzetnek. A készülékház 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból van. Sok új funkciót kapott az iPadOS, maga az iPad pedig 329 dollárért előrendelhető, és a hónap végén kapják meg a felhasználók. 

Az Apple Watch Series 5 is ma este debütált. Nagy hangsúlyt fektettek azokra, akiknek az életét megváltoztatta vagy megmentette az Apple Watch, a történetüket megosztó emberek közül sokat fel is hívtak, és videót készítettek velük. Egészségügyi tanulmányokat is indítanak a hallás, nők egészsége és szív, mozgás kapcsán, az ehhez szükséges Apple Research app idén jön Amerikába. 

Az új Apple Watch egyik fő érdekessége a minden bekapcsolt Retina kijelző. Ezentúl mindig aktív az LTPO képernyő, ami dinamikus, 1 Hz-es képfrissítésig képes lemenni. Ilyenkor nagyon lassan frissít, halványabb, cserébe folyton látható. Extra szenzorok és technológiák garantálják az energiatakarékosságot, ami miatt az üzemidő nem csökken, egész napos. A számlapokat úgy igazították, hogy passzoljanak a mindig aktív kijelzőhöz és az új funkciókhoz, valamint az új iránytűhöz is. 

Az okosóra még nemzetközi segélyhívót is kapott. 3 színben létezik, az alumínium mellett van továbbá rozsdamentes acél verzió, valamint titán és kerámia változat is. A Hermes és Nike speciális kiadásai is jönnek. Az alapmodell (GPS-szel) 399 dollártól érhető el szeptember 20-tól, de már rendelhető. A 499 dolláros modellel telefonálni is lehet. A Series 3 marad még a kínálatban, 199 dolláros áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.