Hirdetés

Itt egy billentyűzetes mobil, ami három operációs rendszert futtat



|

Az Fxtec bemutatta a billentyűzetes Pro1-X mobilját, amin Android, Ubuntu és LineageOS is futtatható.

Hirdetés

A mobilpiacon manapság nem igazán van választás, ha operációs rendszerről van szó: van a HarmonyOS, az Android és az iOS, az átjárás pedig nem egyszerű, ha valaki már megszokta az egyiket, és esetleg appokból is bevásárolt. Az Fxtec szeretne választást kínálni, ezért itt van az új Pro1-X okostelefonja, amely nem csak QWERTY-billentyűzetet kínál, hanem egyenesen három operációs rendszert is: az Android mellett az eszközön az Ubuntu Touch és a LineageOS is fut. 

Hirdetés

Az Fxtec munkáját az XDA segíti, és elvileg a mobil monitorhoz csatlakoztatásakor kapcsol majd be az Ubuntu, teljes linuxos asztali környezetet beindítva. A LinageOS pedig nagyobb irányítást és letisztultabb Androidot ígér. 

Maga a Pro1-X sajnos nem lett valami modern, Snapdragon 835 chip hajtja egy 5,99 hüvelykes, 1080p-s, hajlított AMOLED-kijelzővel. Az akku csak 3200 mAh-s, de van 8 GB RAM, 256 GB tárhely, két 12 megapixeles hátsó kamera és egy 8 megapixeles előlapi. Az Indiegogo-kampány keretében 499 dollárért foglalható a sikeres kampány esetén márciusban érkező mobil. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.