Hirdetés

Itt van minden, amit a Google Pixel 5-ről most tudni lehet



|

Két új mobil is érkezik a Google-től, és folyamatosan csorognak a jólértesültek adatmorzsái. Kijelzőméretek és egyéb finomságok következnek - no meg egy videó arról, mire lehet számítani.

Hirdetés

Manapság egy érkező mobiltelefonról már sok esetben a tényleges bemutató előtt réges-rég mindent tudni lehet a különféle kiszivárgó képek, bennfentes informátorok révén. Oké, néha bele lehet szaladni fals infókba is, de egyre inkább igaz az, hogy az így érkező részletek legtöbbje beigazolódik a bemutató során. Még a legnagyobb gyártók biztonsági falai is olyan lyukasak, mint egy érett ementáli, és ez a jelek szerint a Google idei mobiljai esetén is így van.

Hirdetés

A Pixel 4a Amerikában már kapható egyes áruházakban és a jelek szerint kasszasikernek is bizonyul, a Pixel 5 és a Pixel 4a 5G még várat magára - azt viszont már pár napja tudni lehet, hogy október 8-án lesz a bemutatójuk. De nem lenne 2020, ha ne tudnánk már róluk így is egy csomó mindent. Igaz, a több forrás infói kissé összevesznek itt-ott, de a lényeg nagyjából körvonalazható.

Egy szivárogtató szerint mindkét telefon a Qualcomm Snapdragon 765G chipsetjére épül, és 128GB tárhelyes változatban érkeznek (lehet, hogy lesz belőlük más méretezés is, de azokról egyelőre nincs hír). A memória terén 8GB szivárgott ki, itt szintén esélyes, hogy lesz több változat is. A Pixel 4a 5G kijelzője 6,2 hüvelykes képátlót kap, és a készülék 499 dollárért startol az Egyesült Államokban.

A Pixel 5 megjelenítője egy pöttyet kisebb, pontosan 6 hüvelykes lesz, az OLED panel képes lesz 90Hz-es képfrissítésre is. A panel teljesen lapos lesz, tehát nem lesznek olyan lekerekített szélei, mint például a Samsung csúcsmobiljainak, a szelfikamera pedig apró lyukon át néz ki a világba a kijelző bal felső sarkában. Az ujjlenyomat-olvasó nem költözik a frontkijelző alá, a korábbi divatnak megfelelően marad a hátlapi kamerák alatt.

Az akkuról annyit tudni, hogy "jóval nagyobb" lesz, mintt a Pixel 4 2800mAh kapacitású áramforrása, egyesek 3080mAh-ról pletykáltak, de a legújabb hírek szerint nem ez lesz a végső érték. Van is egy jóféle renderelt videó a telefonról, amit az eddig kipottyant adatok alapján készítettek, tessék nézni (mondjuk itt meg 5,8 hüvelykes kijelzőről beszélnek, ki érti ezt):

A duál-hangszórós, USB-C porttal ellátott mobil egyébként 15W vezeték nélküli gyorstöltést kap, de még arra is képes lesz, hogy szintén vezeték nélkül más eszközöket is töltsön, itt 5W lesz a teljesítmény. Ami pedig még inkább megkavarja a levest, hogy a legújabb információk szerint a francia Google irodától véletlenül kikerült október 8-i dátum is változott, a legújabb tervek szerint ugyanis állítólag már szeptember 30-án bemutatják a Pixel 5-öt és a Pixel 4a 5G-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.