Hirdetés

Játékok nélkül jelent meg a Facebook iOS-es gaming appja



|

Itt az androidos és az iOS-es Facebook Gaming app, de az Apple felhasználói nem találnak játékokat benne az Apple megkötései miatt.

Hirdetés

Nemrég részletesebben is foglalkoztunk azzal, hogy miért van az, hogy az Apple platformján nincs például Google Stadia vagy Microsoft Xbox Game Pass, és miért nem felelnek meg ezek az Apple követelményeinek. Az ügy fejleményeként okozott újabb felháborodásokat, hogy megérkezett a Facebook Gaming app Androidra és iOS-re, de az utóbbi platformon egyetlen játékot sem lehet elérni az App Store előírásai miatt (mert tiltják a játékstreaming-szolgáltatásokat). Androidon lehet játszani, más streamereket nézni, ahogy játszanak. 

Hirdetés

Az iOS-es felhasználók viszont nem játszhatnak, és a Facebook elmondta, hogy az Apple több alkalommal is visszadobta az app korábbi változatait, amelyekben lehetett játszani. Csak úgy hagyták jóvá a megjelenést, hogy minden játékot törölt az appból a Facebook. 

Később újra megerősítette az Apple, hogy az Arcade szolgáltatását leszámítva egyetlen játékstreaming-szolgáltatást sem hagy majd jóvá a maga platformján. A Facebook szerint az Apple álláspontja sérti a játékosokat és a fejlesztőket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.