Hirdetés

Játszható játékokkal bővült a YouTube



|

A videómegosztó már teszteli a legújabb gaming szolgáltatását.

Hirdetés

Az elmúlt évek során a YouTube megpróbált nagyobb hangsúlyt fektetni a játékokra, aminek jegyében elindította a kifejezetten az ilyen streamekre kitalált YouTube Gaminget, ám a Twitch riválisának szánt platform végül nem lett elég népszerű, így 2018-ban kivezették a piacról, a normál kezelőfelületen őrizve meg a funkcióit.

Most viszont a videómegosztó ismét nekifut a gamerek meghódításának, ezúttal nem a közvetítésekre, hanem magukra a játékokra helyezve a hangsúlyt.

Hirdetés

Az üzemeltető Google a támogatási oldalán jelentette be, hogy szeptember 5-től kezdve teszteli az új "Playables" néven futó funkciót, amely a YouTube asztali és mobilos felületén kínál játszható címeket. A rövid közleményből ugyan nem derül ki, hogy milyen játékokról van szó, a próbaüzem pedig csak a felhasználók egy szűk körét említi, az egyik tesztelő viszont feltöltötte az alábbi fotót a Redditre, amiből lehet némi fogalmunk a szolgáltatás természetéről.

A képet elnézve egyszerű játékokra számíthatunk, amelyek a flash-korszak hőskorát idézik: kártyázás, táblás mókák, ügyességi címek sorakoznak a kínálatban. A borítóképek képaránya alapján a játékokat mobilos kijelzőkre optimalizálták, a kártyákon pedig csak egy gomb található, amit megnyomva azonnal elkezdődhet a szórakozás.

Arról egyelőre semmit sem tudni, hogy mikor kerülhet sor a szolgáltatás éles rajtjára, a Google viszont a "kísérleti" funkciók között emlegeti a Playablest, így elméletben akár az is előfordulhat, hogy végül sosem válik nyilvánosan elérhetővé

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.