Hirdetés

Javítást kaptak a melegedő iPhone 15 Prók, de hogyan hat ez a teljesítményre?



|

A gyártói ígéretnek megfelelően egy szoftverfrissítés is elég volt a probléma kiküszöböléséhez.

Hirdetés

Közel egy hónapja mutatkoztak be a legújabb iPhone-ok, a kínálat csúcsát képviselő iPhone 15 Pro és 15 Pro Max rajtja azonban némiképp rázósra sikeredett, miután kiderült, hogy az új titán-alu ötvözet tokozással kifejezetten törékenyek a telefonok, és még egy túlmelegedési probléma is sújtja őket.

Eleinte ezt a "forrófejűséget" is sokan összekötötték a keretben használt új anyaggal, ám az Apple végül közölte, hogy az új A17 Pro processzor túlpörgése a ludas, amit egy szoftverfrissítéssel fognak kezelni. A napokban befutott az erre hivatott iOS 17.03, és úgy tűnik, hogy jó munkát végeztek a cupertinóiak.

A ZDNET nem aprózta el a dolgot, és egy hőkamerával tette próbára a javítást. Ennek eredménye alapján pedig a korábban akár 41,6 Celsius-fokig is felmelegedő iPhone 15 Pro a frissítés telepítését követően már csak 34,3 Celsius-fokig pörgette magát. A cikk szerzője eredetileg töltés és harmadik felektől származó alkalmazások használata közben tapasztalta a felforrósodást, az iOS 17.03 viszont mindkét esetben gyógyírt hozott számára.

Hirdetés

Persze adja magát a kérdés, hogy ha a processzor túlpörgése okozta a hibát, akkor a frissítés visszafogja-e a teljesítményt, ennek pedig már a 9to5Mac járt utána. A portál a patch installálása előtt és utána is elvégzett egy benchmark-tesztet, s habár a kezelésbe vett iPhone 15 Pro a második körben valamivel alacsonyabb pontszámokat produkált, az eltérés olyan minimális, hogy az simán betudható annak a ténynek, hogy két benchmark sosem hozza ugyanazt az eredményt.

Mindent összevetve tehát az Apple-nek sikerült lehűtenie az új iPhone-okat, és velük talán vásárlói kedélyeket is. Ha kíváncsi vagy, mit tud az iPhone 15 Pro, amikor jól üzemel, vess egy pillantást a vonatkozó tesztünkre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.