Hirdetés

Javítja a Pixel 4 mobilok arcfelismerőjét a Google



|

A Google megígérte, hogy rendbe teszi a Pixel 4 okostelefonok arcfelismerő funkcióját a következő hónapokban.

Hirdetés

A Google Pixel 4 mobiljai bár nem sikerültek rosszul, a különböző tesztek és cikkek formájában mégis óriási mennyiségű kritikát zúdítanak az óriás nyakába, mondván továbbra sem gondolják komolyan a mobilpiaci szereplést, és nem sikerült felérni az iPhone 11 szériához. Nem csak az ultraszéles kamerát és néhány más dolgot hiányolnak azonban a szakemberek. 

Hirdetés

Gond van azzal is, hogy miközben ujjlenyomat-olvasót egyáltalán nem rakott a Pixel 4 mobilokba a Google, addig a radartechnológiát hasznosító arcfelismerő nem működik valami jól. Csukott szemmel és a készüléktulajdonosra hasonlító más emberekkel egyaránt feloldja a zárolást, ami azért baj, mert ez a mobilfizetéseknél is így van. 

A Google végül állást foglalt az ügyben, és a következő hónapokban szoftverfrissítéssel teszi rendbe a dolgokat. Állítólag minden biometrikus biztonsági előírásnak megfelel majd a javított arcfelismerő, a kétkedőknek azonban PIN, minta vagy jelszó használatát javasolja a Google. 

Azért, hogy a Pixel 4-ek ne jelentsenek komoly biztonsági kockázatot (elég, ha valaki elénk tartja a mobilz például alvás közben, máris minden engedélyezve van), a jövőben csak nyitott szemmel lehet majd használni az arcfelismerőt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.