Hirdetés

Javított biztonsági frissítéseket adott ki az Apple, mert a korábbiak váratlan problémákat okoztak



|

Remélhetőleg mostmár rendben lesz minden.

Hirdetés

Egy hónap telt el a fiaskó óta, mikor is az Apple-nek szinte azonnal vissza kellett hívni operációs rendszer frissítéseit a Safari módosításai okozta biztonsági rések miatt. Július 12-ére sikerült megtalálni a probléma forrását, így ismét elérhetők az RSR (Rapid Security Response) javítások, amelyek az iOS 16.5.1-et, valamint iPadOS-t és macOS Ventura 13.4.1-et futtató iPad és iPhone tulajdonosok számára érhetők el.

A Rapid Security Response frissítési megoldás nagyjából fél éve működik, célja a biztonsági problémák gyors orvoslása. A jelenlegi frissítés egy Webkit alapú sebezhetőséget hivatott megoldani, így érdemes minél hamarabb túlesni rajta. 

Hirdetés

A fenti frissítések a Beállítások menüben érhetők el a standard szoftverfrissítési módon. Az egész procedúra csak néhány percet vesz igénybe, majd egy újraindítással már használhatjuk is a fissített szoftverrel működő iPhone-unkat vagy iPad-ünket. 

Eredetileg a hét elején jött volna ki a cég ezekkel, de a Safarival problémák léptek fel. A frissítést követően különböző weboldalak biztonsági figyelmeztetést küldtek arról, hogy a Safari egy nem támogatott verziója fut az eszközünkön. Gyorsan visszahívták és kijavították a programot, és kiadtak egy közleményt arról, hogyan szedje le az, aki már telepítette. Az új RSR frissítések már nem vesznek össze a böngészővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.