Hirdetés

Javították a hibát, ami letörölte a fájlokat a Google Drive-ról



|

Elméletileg arra is van megoldás, hogy visszaszerezzük az eltűnt adatokat, de ez sem csodafegyver.

Hirdetés

Ahogy arról a napokban a PCW hasábjain is hírt adtunk, egy igencsak kínos hiba sújtotta a Google Drive-ot, melynek következtében törlődtek a felhasználók fájljai a népszerű felhős tárhelyről. A bug akár több hónapnyi módosítást is képes volt lenullázni, komoly gondot okozva azoknak, akik a keresőóriás platformjára alapozzák a munkájukat.

A Google első reakciója még csak annyi volt, hogy vizsgálják a probléma okát, addig is pedig mindenkinek azt tanácsolták, hogy ne hajtsanak végre módosításokat a gyökér könyvtárban. A jó hír, hogy azóta sikerült eloltani a tüzet, és az elveszett fájlok visszaszerzésére is van esély.

A keresőóriás a hivatalos támogatási oldalán közölte, hogy kijavították a hibát, amely a Google Drive asztali kliensének 84.0.0.0 - 84.0.4.0-s verzióiban jelentkezett, az üzemeltető szerint pedig így csak a felhasználók "egy kis részhalmazát" érintette. A vállalat nem részletezte, hogy mi állt a háttérben, a szöveg csak annyit említ, hogy egy szinkronizálási probléma okozta az adatok felszívódását.

Hirdetés

Ami pedig a kárelhárítást illeti, a Google egy külön bejegyzést is megosztott, amelyben a fájlok visszaszerzéséhez nyújt útmutatást. A pórul járt felhasználók az asztali alkalmazás kezelőfelületéről, vagy a parancssor használatával is van lehetőségük egy korábbi biztonsági mentés visszaállítására, már amennyiben az rendelkezésre áll.

Akinél viszont nincs ilyen, az kénytelen lenyelni, hogy a Google törölte a fájljait, és persze remélni, hogy nem fordul elő még egyszer a dolog, hacsak nem kész átváltani egy rivális szolgáltatóra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.