Hirdetés

Javítottak egy sérülékenységet, amitől letérdelhettek az iPhone-ok



|

Egy néhány dolláros eszköz is elég volt, hogy kikészítse az almás mobilokat.

Hirdetés

Szeptemberben mi is beszámoltunk az iPhone-ok operációs rendszerében felfedezett sérülékenységről, amivel szándékosan előidézhető az iOS-t futtató mobilok összeomlása. A módszerhez csak egy 15 dolláros multifunkciós teszthardverre, egy Flipper Zeróra van szükség, amely egy másik eszköz szerepét eljátszva számtalan csatlakozási kérelmet küld az almás telefonokra, szélsőséges esetben akár a rendszer letérdelését okozva.

Az akár 50 méteres távolságból is kihasználható sebezhetőség nyilvánossága hozatalakor még a Bluetooth kikapcsolásával sem lehetett védekezni a támadás ellen, az Apple viszont azóta lépett az ügyben, és csendben javította a problémát.

Hirdetés

A 9to5Mac ugyanis a saját és a ZDNet tapasztalatai alapján arról ír, hogy a nemrég kiadott iOS 17.2 alatt már nem reprodukálható a támadás, a célba vett iPhone-okra mindössze néhány hamis csatlakozási kérelem érkezik az álcázott Flipper Zeróról, mielőtt az iOS teljesen letiltja a próbálkozást. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple milyen módosításokat hajtott végre a siker érdekében.

A jövőben pedig további biztonsági célú fejlesztések is várhatók, az iOS 17.3 bétája ugyanis elárulta, hogy a cupertinóiak egy új megoldást tesztelnek, amely nehezebbé teszi, hogy a tolvajok átvegyék az irányítást az ellopott iPhone-ok felett. A következő nagy frissítés befutásáig mindenképp érdemes telepíteni az iOS 17.2-t, melynek újdonságairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.