Hirdetés

Jeff Bezos üzleti parkot építene a világűrben



|

Néhány éven belül elkészülhet a Blue Origin Föld körül keringő hídfőállása.

Hirdetés

A pillanatnyilag a világ második leggazdagabb emberének (Elon Musk mögött) számító Jeff Bezos mindig megtalálja a módját, hogy űrvállalata, a Blue Origin bekerüljön a hírekbe. Nemrég a Star Trek-sorozat Kirk kapitányát, William Shatnert vitte el egy szuborbitális kiruccanásra, most pedig egy űrállomás építését jelentette be a cég.

Az ambiciózus projekt ugyanakkor nem teljesen szóló vállalkozás: a Blue Origin fő partnere az összehajtva szállítható modulok ötletével előállt Sierra Space, de a támogatók népes táborában ott találjuk még a Boeinget, a Redwire Space-t, a Genesis Engineering Solutionst és az Arizonai Egyetemet is.

Hirdetés

Az Orbital Reefnek, vagyis Orbitális Zátonynak hívott komplexum az ígéretek szerint már az évtized második felétől megkezdheti működését, a Blue Origin sajtóanyaga pedig csak "vegyes felhasználású üzleti parkként" jellemzi.

A bejelentés sokakat meglepett, hiszen a vállalat egyelőre csak addig jutott el, hogy New Shepard űrhajójával néhány percre képes 100 km feletti magasságba repíteni az utasokat, akik így megtapasztalhatják a súlytalanság állapotát. A Blue Origin mindenesetre néhány látványtervet is bedobott, melyek egy tág terekkel, nagy ablakokkal és zöldellő kertekkel csábító űrbéli otthonról mesélnek:

Bezosék szerint az űrállomás új piacok előtt kövezheti ki az utat, változatos felhasználási területekkel a tudományos, mérnöki, vagy üzleti ügyfelek számára. A cég egy promóciós videót is készített a bejelentéshez, amit itt lehet megtekinteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.