Hirdetés

Jelentős fejlődésre számíthatunk az iPhone 17 kijelzői esetében



|

Az alacsony fogyasztású OLED kijelzők először kerülhetnek az almás telefon olcsóbb modelljeibe.

Hirdetés

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek alacsony hőmérsékletű polikristályos szilícium (LTPS) paneleket használnak, míg az Apple iPhone 15 Pro modelljei fejlettebb, alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) paneleket. Az LTPO panelek támogatják a ProMotiont, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző szükség esetén 120 Hz-es frissítési frekvenciára váltson a simább görgetés és a videós tartalmak megjelenítése érdekében.

A ProMotion azt is lehetővé teszi, hogy a kijelző energiatakarékosabb, akár 1 Hz-es frissítési frekvenciára álljon át, ezért az iPhone 15 Pro kijelzői állandóan be vannak kapcsolva, így a záróképernyőn az óra, widgetek, értesítések és háttérkép akkor is megjelennek, ha a készülék le van zárva.

Az Apple várhatóan megtartja a kevésbé fejlett LTPS-panelek használatát az idei iPhone 16 és iPhone 16 Plus modellekben, hogy fenntartsa a különbséget az alap- és a Pro modellek között, vagyis az Apple 2025-ös, 17-es szériaszámú iPhone-sorozata lesz az első, amelynek minden darabja mindig bekapcsolt ProMotion kijelzőkkel rendelkezik.

Hirdetés

Szakági értesülések szerint a kínai beszállító BOE reméli, hogy az iPhone 17 sorozathoz ő szállíthatja majd az LTPO paneleket az Apple-nek, de továbbra is kérdéses, hogy el tudja-e érni a szükséges gyártási kapacitást az Apple minőségellenőrzési szabványainak fenntartása mellett.

Ha a BOE nem tudja teljesíteni a követelményeket, akkor az Apple valószínűleg más beszállítókhoz - például a Samsunghoz és az LG Displayhez - fordul majd az LTPO panelekért, és a BOE-tól csak a korábbi iPhone modellekhez és az állítólagos iPhone SE 4-hez szerzi be az LTPS-alapú OLED paneleket.

Ross Young szerint, akit a kijelzők szakértőjeként tartanak számon, az idei iPhone 16 Pro modellek magasabb, 19,6:9-es képarányúak lesznek, és ez a változás a következő évben a normál iPhone 17 modellekre is átterjed. A készülékek várhatóan 6,12 és 6,69 hüvelykes méretről 6,27, illetve 6,86 hüvelykesre fognak nőni. Ez mindkét készüléktípus esetében 2,5%-os kijelzőméret-növekedést jelent majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.