Hirdetés

Jelentős változást hozhat az Apple Watch X



|

Ha minden igaz, az Apple egy alapos újratervezéssel fogja megünnepelni az óra 10. generációját.

Hirdetés

Az elmúlt évek alapján nincs okunk kételkedni benne, hogy szeptemberben az új iPhone-ok mellett az Apple Watch következő (9.) generációja is bemutatkozik, ám ez - az extrém igénybevételre szánt Ultra-modell súlycsökkentését érintő szóbeszédtől eltekintve - még a szivárogtatók szerint sem fog komoly változásokat hozni.

Jövőre viszont valami igazán nagy dobást tartogathatnak a cupertinóiak, legalábbis ha hihetünk Mark Gurmannek, aki a múltban már meglehetősen sokszor beletrafált a hasonló jóslatokkal.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője a Power On című hírlevelének legújabb számában azt írja, hogy a gyártó egy jelentős áttervezésnek veti alá a 2015-ös debütálása óta csak kisebb optikai finomhangolásokon átesett Apple Watchot. Ennek apropója a jelentésben "Apple Watch X" néven emlegetett 10. generációs készülék, így Gurman szerint már jövőre, vagy legkésőbb 2025-ben debütálhat az új dizájn.

A módosításokról annyit tudni, hogy az almás cég egy mágneses megoldásra cserélheti a szíjak csatlakoztatását, ami kevesebb helyet igényel a jelenlegi, foglalatos konstrukciónál. Ennek köszönhetően a mérnökök extra teret nyernének az alkatrészek elhelyezésére, így vékonyabbá válhatna az okosóra. Magyarán az Apple Watch X külleme jóval elegánsabbnak ígérkezik a jelenlegi, kissé krumpliszerű dizájnnál.

Az természetesen rejtély, hogy vajon ezúttal is beválik-e Gurman előrejelzése, de annyi bizonyos, hogy egy ilyen horderejű változás méltó lenne a 10. sorozat kiadásának megünneplésére. A pletyka valóra válásának esélyeit pedig növeli, hogy a cupertinóiak a mobiltelefonok esetében is hasonlóan jártak el, hiszen anno a 2017-es iPhone X volt az, amely új korszakot nyitva bevezette a kávamentes, arcazonosításra épülő dizájnt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.