Hirdetés

Jó hír a szomszédságnak: az Airbnb végleg betiltja a házibulikat



|

Véglegesíti a pandémia alatt bevezetett bulitilalmat az Airbnb lakásmegosztó.

Hirdetés

A koronavírus-járványnak kétségtelenül volt néhány jótékony hatása is, mint például az üzemanyag-fogyasztás ideiglenes visszaesése, a cégek elfogadóbbá válása a távmunka kapcsán, vagy éppen az Airbnb-bulik betiltása, amelyek pokollá tették a szomszédok mindennapjait.

A jó hír, hogy a lakásmegosztó nemrég közölte: olyan sikeresnek találták a 2020 nyarán bevezetett rendkívüli intézkedést, hogy véglegesítik azt, beemelve a szolgáltatás hivatalos szabálykönyvébe a bérelt lakásokban tartott házibulik tilalmát.

Hirdetés

Az Airbnb korábban nem volt ilyen szigorú a bulizókkal kapcsolatban, sőt, még segítette is a hasonló kezdeményezéseket: a felhasználók külön kereshettek "eseménybarát" ingatlanokra, a bérbeadók pedig megadhatták, hogy engedélyezik a bulik szervezését. A szabályok szigorítása viszont már a pandémia előtt, 2019-ben elkezdődött, amikor egy 100 fős halloweeni rendezvényen történt, 5 életet követelő lövöldözés miatt a lakásmegosztó betiltotta a kifejezetten bulikra kínált "partiházakat".

Az Airbnb miatt szenvedő szomszédoknak mindenképpen áldás, hogy a platform kodifikálta a bulik tilalmát, még ha erősen kérdéses is, hogy az üzemeltető hatékonyan tud-e fellépni a szabályszegő bérbeadókkal és bérlőkkel szemben. A cég mindenesetre most azt közölte, hogy eddig 6600 fiókot függesztettek fel a tiltott bulik miatt, a tilalom 2020. augusztusi bevezetése óta pedig 44%-al esett vissza a partikkal kapcsolatos panaszok száma.

"A tilalmat jól fogadta a vendéglátó közösségünk, valamint pozitív visszajelzéseket kaptunk a közösségi vezetőktől és a választott tisztségviselőktől is. Erre a lendületre építve úgy gondoljuk, hogy elérkezett az idő az irányelv véglegesítésére."

- írja az Airbnb közleménye. A véglegesítés ugyanakkor nem érinti a bulitilalommal párhuzamosan bevezetett 16 fős foglalási limitet, mivel a cég szerint bőven akadnak olyan ingatlanok, amelyek több ember befogadására is alkalmasak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.