Hirdetés

Jó hírrel szolgált a Netflix azoknak, akiket érint a profilmegosztás letiltása



|

Egy kicsit könnyebbé válik az alkalmazkodás az új rendszerhez.

Hirdetés

Ezen a ponton már valószínűleg minden érintettet elért a Netflix profilmegosztás elleni hadjárata, melynek eredményeként többé nem megoldható, hogy két háztartásból használjuk ugyanazt a fiókot, fejenként csak az előfizetési díj felét csengetve ki.

A Magyarországon májusban élesedett tiltás értelemszerűen azzal jár, hogy sokan kénytelenek voltak új fiókot regisztrálni, vagy visszatérni egy időközben használaton kívül helyezett régihez. Az átállást a tavaly ősszel elrajtolt Profile Transfer (magyarul Profilátvitel) funkció hivatott megkönnyíteni, amivel az összes beállításunkat megőrizhetjük, ám ennek használatához eddig muszáj volt egy teljesen új fiókot készítenünk.

Hirdetés

A Netflix azonban most bejelentette, hogy feloldja ezt a kitételt, így végre azok is igénybe vehetik a Profile Transfert, akik valamilyen okból egy meglévő fiókra költöznének át. Az átvitt információk között a személyre szabott ajánlások, a megtekintési előzmények, a megtekinteni szánt tartalmak listája és a játékmentések találhatók. Az átvitel menete a következő:

  1. A böngészőben jelentkezz be a fiókba, amelyben az a profil van, amelyet át szeretnél vinni.
  2. Nyisd meg a Fiók oldalt.
  3. A Profilok és Szülői felügyelet részben válaszd ki a profilt, amelyet át szeretnél vinni.
  4. Válaszd ki az Átvitel lehetőséget.
  5. Válaszd ki a Kezdd el a profilátvitelt pontot.
  6. Válaszd ki a Meglévő fiók lehetőséget.
  7. Add meg az ahhoz a meglévő fiókhoz tartozó e-mail-címet és jelszót, amelybe át szeretnéd vinni ezt a profilt.
  8. Erősítsd meg ezt a Profilátvitel lehetőség kiválasztásával.

A transzfer után tehát mindent úgy kapunk vissza, ahogy megszoktuk, és nem kell újra az ízlésünkre hangolnunk a streaming szolgáltató algoritmusát. Ha bővebben tájékozódnál a Profilátvitel funkció részleteiről, a Netflix magyar nyelvű támogatási oldalán minden vonatkozó információt megtalálsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.