Hirdetés

Jobb megelőzni azt, hogy a gyerek mikrotranzakciókra szórjon el csillagászati összegeket



|

A Good Gamer összeszedett pár hasznos tanácsot.

Hirdetés

Időről időre előkerülnek olyan (a külső szemlélő számára mókás) történetek, melyek főhősei az egész családi vagyont elverték valamelyik videojátékban, hála a mikrotranzakcióknak. Értelemszerűen első körben tudatosítani kell a gyerekünkkel, hogy apa és anya bankkártyája nem szabad préda még akkor sem, ha azt nem kell konkrétan elkérni, hanem hozzá van rendelve valamelyik online piacteres profilunkhoz. 

Jobb előre gondolni, és nem utólag meglepődni, mint ahogy 2019-ben egy anyuka rádöbbent arra, hogy fia 13 hónapon át "véletlenül" költ a játékokban, és így 3,6 millió forintnak megfelelő dollárt vert el.

Hirdetés

A Good Gamer weboldalára nemrég felkerült egy cikk, melyben számos fontos tanácsot olvashattok azzal kapcsolatban, mire kell nagyon odafigyelni azért, hogy még csak véletlenül se forduljon elő veletek hasonló. A konzolokon például jelszó megadásához lehet kötni a bankkártyás költéseket, ami nagyon hasznos lehet, hiszen itt a játékvásárlás sima bankkártyás tranzakciónak minősül, mintha a közértben vennétek meg egy kiflit, ezért általában nem is kér a bankotok külön megerősítést hozzájuk.

A Good Gamer kezdeményezés Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából jött létre. A projekt születéséről és célkitűzéseiről itt olvashattok részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.