Hirdetés

Jobban futnak a játékok a PlayStation 5 rendszerfrissítésével



|

Egy friss teszt szerint mérhető előnyt hoz az új firmware az előző verzióhoz képest.

Hirdetés

A PlayStation 5 a hónap közepén kapta meg a legújabb, nagy rendszerfrissítését, amellyel az SSD-bővítés mellett lehetővé vált, hogy a beépített tévés hangszórókkal is élvezzük a 3D Audio térbeli hangzását.

A Digital Foundryt vezető Richard Leadbetter  viszont nem elégedett meg a hivatalos tájékoztatással, s a műsor legutóbbi epizódjában alaposan benézett a motorháztető alá. A tesztek pedig azt mutatják, hogy az új firmware a játékok futtatásában is javulást hozott.

Hirdetés

Leadbetter a Devil May Cry 5 Special Edition átvezető filmjeit és a Control Ultimate Edition fps-korlátozástól megszabadított fotó módját hasonlította össze a régi és az új verzió alatt. A látottak alapján elmondható, hogy a frissítés után másodpercenként 1-2 képkockával jobban futottak a játékok, amit a tesztelő úgy foglalt össze, hogy átlagosan 1-3 százalékos a teljesítményjavulás, 1 százalékos mérési hibahatár mellett.

Magyarán azért nem tépi le a hajunkat a gyorsulás, cserébe viszont egyaránt tapasztalható a "régi", CFI-1000-es és a nemrég piacra dobott, átalakított CFI-1102A modellen is. A teszt elsődleges fókusza egyébkén az volt, hogy kiderítsék, van-e teljesítménybeli különbség a két hardver között, amire végül nem találtak bizonyítékot.

A műsor nem tért ki további játékokra, Leadbetter szerint azonban a Ray-Tracinghez és a feloldott fps-korlátozáshoz lehet köze a teljesítménybeli előrelépésnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.