Hirdetés

Jogi nagyágyúval indul harcba a Twitter Elon Musk ellen



|

Már javában zajlanak a füstbe ment felvásárlásért folytatott per előkészületei, a szakértők egyelőre nem Muskra fogadnak.

Hirdetés

A múlt héten robbant a hír, hogy Elon Musk mégsem vásárolja fel a Twittert, miután a milliárdos nem találta kielégítőnek a tájékoztatást, amelyet a cégtől kapott a mikroblogon aktív kamu profilok arányát illetően.

A közösségi oldal üzemeltetője azonban nem fogadja el a szerződésszegésre hivatkozó Musk érveit, és szinte azonnal bejelentette, hogy pert indít a felvásárlás kikényszerítésére. Azóta kiderült, hogy melyik cég képviseli a felperes érdekeit, és a hátraarccal próbálkozó milliárdosnak bizony van félnivalója.

Hirdetés

 A Bloomberg hírügynökség ugyanis azt írja, hogy a Twitter a "fúziós jog nagyágyújának" számító Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ügyvédi irodára bízta az ügyet, amely az amerikai részvénytársaságok többségének otthont adó Delaware állam vezető, perekkel foglalkozó cégének számít, és kifejezetten az ilyen esetekre szakosodott. Ezzel szemben Muskot az a Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan iroda védi, amely korábban sikeresen küzdött a milliárdos érdekeiért egy rágalmazási perben, illetve egy folyamatban lévő ügyben is segíti az üzletembert, amely a Tesla 2018-as sikertelen tőzsdei kivezetése körül zajlik.

Habár a Twitter kétségtelenül a lehető legjobb kezekre bízta a keresetét, a fő kérdés továbbra is az, hogy igaza van-e a vállalatnak. A jelek szerint azonban ebből a szempontból is a madaras platformnak áll a zászló, az amerikai sajtónak nyilatkozó szakértők véleménye legalábbis abba az irányba mutat, hogy Musk érvelése igencsak gyenge lábakon áll.

"A legtöbb jogi szakértő szerint a Twitter fölényben van, részben azért, mert Musk úr kevés feltételhez kötötte a vállalat megvásárlásáról szóló megállapodását, a vállalatnak pedig eltökélt szándéka, hogy keresztülviszi az üzletet."

- írja a The New York Times, amely egy másik cikkben viszont arra is rámutatott, hogy az ilyen perek többsége inkább kártérítéssel szokott végződni, mintsem a felvásárlás tényleges kikényszerítésével. Musknak persze ez is rossz hír lenne, mivel az aláírt szerződés értelmében 1 milliárd dollár megfizetését vállalta, ha kihátrálna az üzletből.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.