Hirdetés

Jöhetnek a fizetős felhasználói nevek a Twitteren?



|

Kétségbeesett ötlettel próbálhat pénzt szerezni a mikroblog.

Hirdetés

Hosszas huzavona után Elon Musk tavaly ősszel 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, amivel egy százmilliók által használt, de mégis veszteséges szolgáltatást vett a nyakába. A milliárdos azóta kirúgta az alkalmazottak 50-70 százalékát és bevezette a fizetős hitelesítési rendszert, ennél azonban többre lesz szükség a pluszos könyveléshez.

Főként azért, mivel a pletykák szerint a hirdetőknek nem tetszenek az új tulajdonos botrányokat kavaró döntései (pl. a moderációs irányelvek felvizezése és a korábban letiltott szabálysértők tömeges visszaengedése), így alaposan visszafogták a költéseiket a platformon. Ennek fényében nem lenne csoda, ha az időközben a vagyona komoly hányadát is elvesztő Musk drasztikus lépésekre szánná el magát.

Hirdetés

Egy ilyen lehetséges intézkedésről számolt be nemrég a The New York Times, amely belsős forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Twitternél felvetődött a fizetős felhasználói nevek bevezetésének lehetősége. A mikroblog mérnökei online aukciók formájában képzelik el ezt, ahol az érdeklődők megküzdhetnének a nevekért. Erről állítólag decemberben folytak tárgyalások a cégnél, a lap forrásai azonban leszögezték, hogy még nem született döntés az ügyben.

Cikkünk írásáig a Twitter nem kommentálta (Elon Musk és a sajtó viszonyát ismerve pedig nem is fogja) a hírt, de nem a madaras platform lenne az első, amelyik felhasználói azonosítókat bocsát árverésre: tavaly a Telegram is elindított egy ilyen programot, melynek keretében kriptovalutáért licitálhatunk egyedi felhasználónevekre.

A szolgáltatás twitteres bevezetéséhez ugyanakkor az irányelvek módosítására is szükség lehet, mivel a közösségi oldal szabályzata jelenleg tiltja az ún. "username squattingot", vagyis azt, amikor valaki csak azért regisztrál egy kelendőnek vélt nevet, hogy pénzért árusítsa. Elon Musk egyébként épp egy hónapja dicsekedett el vele, hogy az évek óta nem használt inaktív profilok törlésével 1,5 milliárd felhasználói nevet sikerült szabaddá tenniük, így még az is lehet, hogy ennek kapcsán vetődött fel az aukciók ötlete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.