Hirdetés

Jön a fizetős Firefox Premium



|

Már idén elindulhat a Firefox Premium, ami pénzért cserébe VPN-t és felhős tárhelyet is kínálhat.

Hirdetés

Mivel a Firefox egy teljesen ingyenes böngésző, a Mozilla fő bevételi forrását a kereséssel kapcsolatos megállapodások jelentik. Mindezt adományok egészítik ki, illetve néhány további apró forrás. A jövőben viszont ez az egész rendszer megváltozhat, jön ugyanis a Firefox Premium. 

Hirdetés

Chris Beard, a Mozilla ügyvezetője egy német oldalnak arról beszélt egy interjú során, hogy a Mozilla hamarosan egy prémium szolgáltatást vezet be a piacon. 

Azt is elárulta, hogy jelenleg a vállalat árbevételeinek 90 százaléka keresési megállapodásokból származik. Megemlített továbbá egy VPN-szolgáltatást, ami része lehetne például a Firefox új prémium csomagjának. 

A VPN mellett a felhős tárhelyet is megszellőztette, de egyelőre ennél a két extránál többet senki sem ismer. Elvileg ezek mind ugyanúgy elérhetőek lennének ingyenesen, a fizetős felhasználók ugyanakkor több funkciót, gyorsabb szervert és nagyobb tárhelyet kapnának. 

A Mozilla hivatalosan októberben dobná piacra a prémium csomagot, addig pedig minden Firefox-rajongónak el kell majd döntenie, hogy akar-e fizetni a prémium funkciókért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.