Hirdetés

Jön a Google ARCore a Samsung Galaxy S8-ra és Note 8-ra



|

A Samsung mindegyik zászlóshajójára elhozza a Google kiterjesztett valóságát.

Hirdetés

Az Apple ARKit és az iPhone készülékekre írt AR-appok kezdeti sikere ellenére is korai lenne megmondani, hogy a kiterjesztett valóság a jövő vagy csak egy trendi, jópofa újdonság. Hamarosan azonban nem csak az iPhone-ok futtatnak majd látványos AR-appokat.

Hirdetés

A Samsung megegyezett a Google-lel az utóbbi óriás által írt ARCore átvételéről - ez a Google kiterjesztett valóságra építő új platformja. Ennek értelmében az ARCore hamarosan a Galaxy S8, a Galaxy S8+ és a Galaxy Note 8 készülékekre is megérkezik. 

A Google idén jelentette be az ARCore-t, és kifejezetten az Apple ARKitet szorongatná meg vele. Az Apple ugyanis speciális hardverigények nélkül is tudja használni az ARKitet, ami még egy iPhone 6S-en is működik. Azóta rengeteg érdekes AR-alapú app jelent meg iOS-re

A Samsung döntése nyomán a fejlesztők nem csak a Google Pixel készülékek tulajdonosait, de a Galaxy zászlóshajókat használókat is elérhetik az AR-appokkal. Ez a felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt praktikus, elvégre elég egyetlen platformban gondolkozni. 

A Google egyébként már korábban belevágott a kiterjesztett valóságba, a Project Tango azonban speciális hardvert igényelt a működéshez, és csak egy-két külön készüléken működött. Az ARCore elvileg a tömegek számára hozza el a kiterjesztett valóságot, éppen úgy, mint az Apple ARKit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.