Hirdetés

Jön a streamelhető Windows, amit bármilyen eszközről lehet futtatni



|

A Windows 365 előfizetés a felhőbe költözteti a PC-t.

Hirdetés

Manapság mintha minden a streaming körül forogna, hiszen a zene és a filmek után már a játékok körében is bontogatja a szárnyait a műfaj. Nem is annyira meglepő hát, az Xbox Cloud Gaming révén az utóbbiban is jeleskedő Microsoft most egy további területre, az operációs rendszerre terjeszti ki a megoldást.

Az Inspire konferencián bejelentett Windows 365 előfizetés ugyanis pontosan erről szól: fix havidíjért kapunk egy felhőalapú virtuális PC-t és egy Windows licencet, amit internetképes eszközök széles választékán (Mac, iPad, linuxos számítógépek és androidos készülékek) érhetünk el, webböngészőn keresztül.

Hirdetés

A Microsoft hibrid Windowsként jellemzi az új megoldást, ami nem csak a hardveres megkötések alól szabadíthatja fel az ügyfeleket, de könnyebbé teszi az elérhető funkciók munkakörökhöz való hozzáigazítását is, egy személyre szabott virtuális PC beállítása ugyanis a redmondiak ígérete szerint csak néhány percet vesz majd igénybe.

A streamelt Windows komoly előnye még, hogy a biztonságról is a Microsoft gondoskodik, az egyik eszközön abbahagyott munkát pedig készüléket váltva is ugyanonnan folytathatjuk, ami (megfelelő internetkapcsolattal) nagyban növelheti a hatékonyságot.

A Windows 365 augusztus másodikától lesz elérhető, kizárólag üzleti ügyfeleknek. Az előfizetők két csomagból (Business, Enterprise) választhatnak, a háttérben 12 különböző hardveres konfigurációval a megrendelő igényeitől függően. A Microsoft egyelőre nem közölte az árakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.