Hirdetés

Jön a világ első 10 gigabites 5G-s modeme



|

Pedig csak mostanság jelentette be a Qualcomm azt a rendszerchipet, ami még az előző generációs modemét debütáltatta.

Hirdetés

A Qualcomm bejelentette negyedik generációs 5G-s modemét, a Snapdragon X65-öt, a tavalyi év X60-jának utódját, a világ első, önálló és nem önálló rendszerben működő 5G-s hálózatokon is akár 10 gigabites vezeték nélküli sebességre képes modemét.

A tavalyi modell 7,5 gigabites csúcssebességre volt képes, amihez képest 10 Gbps papíron jól mutat, meg minden, ugyanakkor e pillanatban kapacitás híján egyetlen 5G-s hálózat sem tud vele mit kezdeni.

Hirdetés

Mindenesetre az X65 ezen túlmenően is hoz még újításokat, például energiatakarékosabb működést, a 3GPP 16-os szabványának támogatását vagy mesterséges intelligencia vezérelte antenna tuning technológiát, mialatt a Qualcomm azt ígéri, az architektúrának hála idővel további fejlesztésekkel tudnak majd javítani az X65-tel bíró készülékek időtállóságán.

Tény és való, hogy az X65 megjelenése inkább elméleti síkon hangzik jól, pláne azután, hogy eleve csak tavaly év végén jelentették be azt a Snapdragon 888 lapkát, mely még az előző generációs modemmel, az X60-nal lett felvértezve. Ebből kiindulva az X65 új rendszerchipben (esetleg okostelefonban) való tényleges megjelenésére is csak 2021 végén érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.