Hirdetés

Jön a WiFi-szerű vezeték nélküli töltés



|

Az FCC zöld utat adott az Ossia Cota rendszer gyakorlati használatához: elég lesz egy szobában sétálni, az okostelefonunk a levegőből is feltölti az akkumulátorát.

Hirdetés

Az Ossia elsőként a 2019-es MWC-n mutatta meg a Cota nevű vezeték nélküli töltőrendszerét, amely az energiát rádiófrekvenciás hullámokon keresztül továbbítja. A manapság használt vezeték nélküli töltőpadokkal ellentétben a Cota technológia távolabbra, sőt, falakon és objektumokon keresztül is működik, így végleg száműzheti a kábeleket. 

Hirdetés

A cél az, hogy a felhasználók egy szobában ülve vagy sétálgatva, a levegőn keresztül is feltölthessék az okostelefonjukat, táblagépüket, laptopjukat vagy más okosórájukat. Ehhez csak egy Cota-képes szobában vagy épületben kell majd lenni. 

Az FCC a napokban jóváhagyta a Cota rendszer gyakorlati használatát, így eleinte kereskedelmi és ipari környezetbe telepíthetik a jeladókat, amelyek egyelőre csak 2,4 GHz-en és 1 méteres hatótávolsággal üzemelhetnek. A korlátozások persze erősen behatárolják a lehetőségeket, de idővel mindez változhat. 

Ha az Ossia sikerrel jár, akkor a Cota gyakorlatilag a vezeték nélküli töltés WiFi-je lesz, és idővel akár még a vezetékes töltőadaptereket is feleslegessé teheti. Persze mindehhez a töltendő eszközökbe is kell egy Cota vevőegység. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.