Hirdetés

Jön a Windows Terminal app



|

Júniusban érkezik a Windows Terminal, ami gyakorlatilag a parancssor, a PowerShell és a linuxos Windows-alrendszer egyben.

Hirdetés

A Windows abban jelentett nagy különbséget az elődjéhez, a DOS-hoz képest, hogy már nem volt szükség parancssor használatára (de a lehetőség adott volt). Természetesen a haladók azóta is használják a parancssort, sőt, egy ideje a PowerShellt és a linuxos Windows-alrendszert is. 

Hirdetés

A Microsoft június közepén azonban elérhetővé teszi a Windows Terminalt, ami egy új, parancssoros alkalmazás. Az előzetes verzióban elvileg már most hozzáférhető. 

A Windows Terminal lapokra osztott kezelőfelületet kínál, támogatja a GPU-gyorsítást a szöveg rendereléséhez DirectWrite/DirectX használatával, valamint többféle betűtípust és emojit, témákat és testre szabási lehetőségeket is. 

Elvileg a Terminal segítségével a parancssor, a PowerShell és a linuxos Windows-alrendszer is kiváltható. Ennek ellenére a Microsoft egyelőre egyiket sem nyugdíjazza. A jövőben azonban az alapértelmezett parancssoros felület a Windows Terminal lesz - amint felkerül a Microsoft Store-ba, idén nyáron. A többi manuálisan és külön, de bármikor elindítható marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.