Hirdetés

Jön az 5G-s Huawei Mate 20 X



|

Aki 5G-s Huawei készüléket szeretne, de nem akar összehajtható mobilt, arra is gondolt a kínai gyártó.

Hirdetés

A Huawei az idei MWC-n mutatta be az első 5G-s mobilját, ami egyben az első összehajtható okostelefonja is volt. Nem a prémium szinten is méregdrága Huawei Mate X azonban a gyártó egyetlen 5G-s készüléke. Azokra is gondolt a kínai cég, akik "normál" 5G-s mobilt szeretnének, lehetőleg 2299 euró alatt. 

Hirdetés

Éppen ezért elkészül a gigantikus méretű Huawei Mate 20 X speciális, 5G-s kiadása. A tavaly októberben kiadott készüléket valószínűleg azért választotta a gyártó, mert hatalmas, 7,2 hüvelykes kijelzője van, az 5G pedig ideális a multimédiás tartalmak fogyasztásához. 

Az 5G-s Huawei Mate 20 X a gyártó saját Kirin 980-as lapkáját kapja meg, a chip valahol a tavalyi Snapdragon 845 és az idei Snapdragon 855 között teljesít. Ehhez 6 GB RAM és 128 GB tárhely társulnak. Az Android 9 Pie és az EMUI 9 gyárilag rajta van a készüléken, amiben 5000 mAh-s akku van, illetve a 22,5 wattos vezetékes gyorstöltés is támogatott. Vezeték nélküli töltés sajnos nincs. 

Azt sajnos nem tudni, hogy konkrétan mikor jön az 5G-s Mate 20 X, csak annyit gyanítani, hogy valamikor a második negyedévben. Konkrét vételárat sem közölt a Huawei. Mivel azonban az LTE-s kiadás 899 euróba kerül, ezért minden bizonnyal 1000 eurós árcédulára számíthatunk. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.