Hirdetés

Jön az új Edge böngésző a nyugdíjazott Windows 7-re



|

Bár a Windows 7-et már kivonta a forgalomból a Microsoft, az új, Chromium-alapú Edge böngészőjét azért még kiadja rá.

Hirdetés

A Windows 7-et már nyugdíjba küldte a Microsoft, ennek ellenére még elhozza rá az új termékeit. Most például az új, Chromium-alapú Edge böngésző jelenik meg a Windows 8.1 és 7 rendszerekre. Ezzel a Windows 7 SP1 vagy újabb operációs rendszereket futtató eszközöket célozza a Microsoft, ezen belül is minden kiadás támogatott. Fontos ugyanakkor, hogy az új Edge nem cseréli le az Internet Explorert, hanem a meglévő, régi Edge böngészőt váltja le. 

Hirdetés

A Windows 8.1-re telepítéshez nincs külön feltétel, a KB4567409 csomag hozza el az Edge böngészőt. A Windows 7 SP1-hez azonban több frissítésnek is telepítve kell lennie. 

A Chromium-alapú Edge ezzel már Windows 10, 8.1, 8, 7, Android, iOS és macOS rendszerek alatt is használható - a linuxos kiadás viszont még nem jött meg. A Microsoft hangsúlyozta, hogy bár a weben növeli a biztonságot az Edge, azért az eszközt még fenyegethetik biztonsági kockázatok, ezért ideje Windows 10-re váltani. Az Edge támogatása 2021. július 15-ig él majd Windows 7 alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.