Hirdetés

Jönnek a kisebb és olcsóbb Microsoft Surface tabletek



|

A jelentések szerint újabb kísérletet tenne az olcsóbb táblagépekkel a Microsoft.

Hirdetés

Az első Microsoft Surface táblagépnek 10,6 hüvelykes kijelzője volt, és 499 dollárba került. Rövidesen követte a prémium Surface Pro, 899 dolláros indulóárral. Ez volt 2012-ben és 2013-ben - azóta sok Surface tablet volt már a boltok polcain, de a széria is sokat változott. 

Hirdetés

Az aktuális Surface Pro továbbra is egy táblagép, beépített támasszal, opcionálisan digitális tollal és billentyűzettel. A legújabb modell 12,3 hüvelykes, 3:2-es kijelzővel bír, és 799 dollártól 2699 dollárig lehet belőle választani. 

Kisebb és olcsóbb Surface táblagép 2015 óta nem érkezett. Az Apple pedig éppen akkor lépett be az iPad Pro tablettel a prémium táblagépek világába, amikor a Microsoft magára hagyta az olcsó táblákat. 

A jelentések szerint a redmondi óriás most ismét tenne egy próbát ebben a kategóriában. A Bloomberg szerint az új Surface tabletek 10 hüvelykes kijelzőt és 400 dolláros árcédulát hozhatnak. Ebben persze nincs benne a billentyűzet, amiből (a digitális tollal és egérrel együtt) ugyanakkor olcsóbb verziót is fejlesztenek majd. 

Az új Surface tabletek Windows 10 Pro rendszerrel, Intel CPU-val és grafikával érkezhetnek. Lesz rajtuk USB-C port, a sarkaik pedig le lesznek kerekítve az új dizájn jegyében. 20 százalékkal könnyebbek lehetnek az aktuális Surface Pro modellnél, de az üzemidejük is gyengébb lesz. Az új modellekkel az Apple belépőkategóriás iPadjeit szorongatná meg a Microsoft. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.