Hirdetés

Jönnek az ünnepek, az Amazon is az utcára tesz néhány ezer embert



|

Folytatódik a pandémia után leépítési hullám a tech szektorban.

Hirdetés

A koronavírus járvány idején a tech cégek csak úgy szárnyaltak, hiszen a távoktatás és a távmunka miatt lényegében a fél világ az internetre költözött, rengeteg eszköz és online szolgáltatás iránt növelve meg a keresletet.

Az érintett vállalatok óriási terjeszkedéssel igyekeztek meglovagolni ezt a hullámot, bízva abban, hogy a lendület a pandémia lecsengésével is kitart. Ez azonban nem bizonyult igaznak, így most a költségcsökkentésre került  a hangsúly. Így történhet meg, hogy a 3700 embert és kb. 4000 külsőst kirúgó Twitter után a Meta nemrég 11 ezer alkalmazottnak intett búcsút, most pedig egy harmadik óriás is leporolta a kaszát.

A The New York Times értesülései szerint ugyanis az Amazonnál is tömeges leépítést terveznek: már ezen a héten 10 ezer emberrel közölhetik, hogy pakolják össze a holmijukat.

Hirdetés

A kirúgásra kerülők többsége a temékfejesztési osztályokon (pl. az Alexa-kütyükért felelős részleg), a HR-en és a kiskereskedelemben tölt be pozíciókat.

Az Amazon méretét jól érzékelteti, hogy a 10 ezer fős leépítés mindössze a teljes állomány 1%-át teszi ki, ami persze nem vigasztalja azokat, akik az ünnepek előtt kezdhetnek új munka után nézni. A The Verge vonatkozó híradása felidézi, hogy korábban voltak arra vonatkozó pletykák, hogy az Alexa-eszközök gyártása masszívan veszteséges, ezért csökkenthetik a termékek gyártásának költségeit. A lap kérdésére az Amazon szóvivője még a múlt héten meg is erősítette, hogy "mérlegelik a változtatásokat" az eszközökkel kapcsolatos üzletágban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.