Hirdetés

Jony Ive és az OpenAI csábíthatták el az Apple főtervezőjét



|

Ive cége és az OpenAI közösen fejlesztenek fogyasztóknak szánt AI-eszközöket.

Hirdetés

Néhány hete a Bloomberg szellőztette meg a hírt, hogy februártól távozik az Apple egyik legfontosabb vezetője, a termékek tervezéséért felelős alelnök posztját betöltő Tang Tan, aki eddig olyan almás kütyük felett gyakorolt ellenőrzést, mint az iPhone, az Apple Watch vagy az AirPods. A hírügynökség most egy újabb beszámolóval jelentkezett az ügyben, amely szerint a főtervező nem is akárhova tart, hanem a cupertinóiak korábbi dizájnfőnökének új cégénél folytatja, ahol a ChatGPT és a DALL-E mögött álló OpenAI jövőbeli mesterséges intelligenciás termékein fog dolgozni.

A Steve Jobs-éra és az azt követő évek meghatározó dizájnguruja, Jony Ive még 2019-ben hagyta el az Apple-t, azóta pedig a LoveFrom néven futó saját vállalkozását dirigálja. Ennek kapcsán még az ősz során derült ki, hogy a cég az OpenAI-jal is együtt dolgozik, a Bloomberg aktuális cikke szerint pedig egy nagyszabású projektről szól az összefogás.

Hirdetés

A hírügynökség belsős forrásai ugyanis azt állítják, hogy a frissen elcsábított Tang Tanen kívül már több mint 20 egykori Apple-alkalmazott is a LoveFrom-csapat tagja. A most távozó főtervező állítólag a hardverekért felelős mérnökök vezetését veszi át, amely az OpenAI neve alatt kiadásra kerülő termékek "megjelenését és képességeit formálja".

Az sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen eszközöket szeretne piacra dobni az OpenAI, amely egyébként a projekt szoftveres oldaláért felel. A Financial Times az ősszel még arról írt, hogy egy AI-fókuszú okostelefon, egy afféle ellen-iPhone kifejlesztése lehet a cél, ám ezt az OpenAI élén álló Sam Altman határozottan tagadta. A vezérigazgató akkor azt állította, hogy ő maga is csak abban biztos, hogy van "valami nagyszerű dolog", amit ki lehet hozni az összefogásból.

A mesterséges intelligenciát mindenesetre több formában is hozzáférhetővé lehet tenni, elég csak a nemrég bemutatott, ChatGPT-alapú okoskitűzőre gondolni. Megeshet, hogy az OpenAI is hasonló kütyükkel készül, csak épp az Apple formanyelvét évtizedeken át meghatározó Jony Ive és a cupertinóiak más korábbi dolgozóinak közreműködésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.