Hirdetés

Jóval nagyobb akkumulátorokkal érkezhet az iPhone 15-széria



|

Kiszivároghatott az összes új modell akkumulátorkapacitása.

Hirdetés

Az őszhöz közeledve szorosan követik egymást az iPhone 15-szériát illető pletykák, hiszen a várakozások szerint szeptemberben kerül sor az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, valamint az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max rajtjára.

A következő generációs mobilok kapcsán nemrég írtunk róla, hogy fény derülhetett az új iPhone-okkal érkező színárnyalatokra, most pedig egy tartalmasabb szivárgás látott napvilágot, ezúttal az akkumulátorokkal a főszerepben.

Hirdetés

Elsőként az ITHome szúrta ki, hogy valaki kikotyogta a Weibo közösségi oldalon az iPhone 15-széria összes tagjának akkumulátorkapacitását. A forrás azt állítja, hogy az Apple gyártópartnerétől, a Foxconntól származnak az információk. Az adatok alapján a következőként alakulnak az mAh-értékek az új készülékekben:

  • iPhone 15: 3877 mAh
  • iPhone 15 Plus: 4912 mAh
  • iPhone 15 Pro: 3650 mAh
  • iPhone 15 Pro: Max 4852 mAh

Ez pedig azt jelenti, hogy 350 - 600 mAh közötti kapacitásbeli növekedéssel számolhatunk az iPhone 14-sorozathoz képest, melynek tagjaiban a fenti sorrendet követve 3279, 4325, 3200 és 4323 mAh-s telepek dolgoznak. Összehasonlításként: az iPhone 13- és az iPhone 14-széria egyes modelljeinek akkumulátorai között mindössze 29 - 105 mAh-s különbség van, így tetemesnek mondható az iPhone 15 kapcsán belengetett előrelépés.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Weibo nem épp a legmegbízhatóbb forrás, amit most még maga a poszt szerzője is megfejelt azzal a kijelentéssel, hogy csak "80%-ban" nevezi biztosnak az értesülést. Ha pedig végül be is következik a szivárgásban foglalt kapacitásnövelés, az sem garantálja az üzemidő számottevő gyarapodását, hiszen meglehet, hogy az új hardver (pl. processzor, kijelző) többletfogyasztása nagyjából el is viszi majd az extra kakaót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.