Hirdetés

Jóval olcsóbb lehet az iPhone 15 Pro javítása, mint az elődjeié



|

Hasznos területen fejlődhetnek az új készülékek az iPhone 14 Pro-szériához képest.

Hirdetés

Az iPhone-ok esetében megszokhattuk, hogy az újítások általában a drágább Pro és Pro Max kiadásokban debütálnak, míg az olcsóbb készülékek (ez tavaly óta a normál és a Plus variánst jelenti) csak a későbbi években öröklik meg őket. Így volt ez például a FaceID arcfelismerés, vagy a többlencsés kamera esetében is.

Ha viszont hihetünk a veterán Apple-suttogó Mark Gurman legújabb jelentésének, akkor ezúttal az ősszel érkező iPhone 15 Pro és Pro Max lesznek azok, amelyek átvesznek egy hasznos megoldást a tavalyi alapmodellektől.

Hirdetés

Kevésbé tartozik a közismert fejlesztések közé, de az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus esetében egy fontos változtatást eszközölt az Apple, melynek hála már nemcsak a képernyő eltávolításával, hanem a hátoldalon keresztül is hozzá lehet férni a készülékek belső alkatrészeihez. Ezzel jóval könnyebbé vált a szerelés, ami a hivatalos szervizelési árakon is meglátszik.

Az iPhone 14 és a 14 Plus esetében 169 - 199 dollár a betört hátlap cseréje, míg a kizárólag a képernyő irányából megbontható 14 Pro és 14 Pro Maxnél 499 - 549 dollárt kell fizetni érte. Ezért aztán remek hír, hogy Gurman értesülései szerint az iPhone 15-szériában már az összes modell eltávolítható hátlapot kap.

Az otthoni javításra szakosodott iFixit értékelése szerint a szerelhetőség szempontjából ez a legfontosabb fejlesztés a 2017-es iPhone X megjelenése óta, és egy olyan megoldást hoz vissza, amely utoljára a 2011-ben piacra dobott iPhone 4S-nél volt elérhető. Azt persze semmi sem garantálja, hogy Gurman nem téved, az Apple viszont semmiképp sem kerülheti el az irányváltást, az új EU-s szabályozás értelmében ugyanis 2027-től minden mobilnak (és más elektronikai eszközöknek is) könnyen cserélhető akkuval kell érkeznie.

Ha minden a várakozások szerint alakul, az iPhone 15-sorozat valamikor szeptember során fog bemutatkozni, a Pro-széria kapcsán pedig olyan újdonságokra számíthatunk, mint az enyhén módosított, titán tokozás, a vadonatúj, 3nm-es gyártási eljárással készült chip és a szabadon konfigurálható akciógomb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.