Hirdetés

Jövőre biztonságosabbak lesznek a Chrome beépülői



|

2021-ben már nekünk kell megmondanunk, hogy melyik kiegészítők mely weboldalak adatait érhetik el.

Hirdetés

A böngészőkhöz készült beépülők eleinte óriási újdonságok, nagy praktikumot és segítséget jelentettek a mindennapok során. Sajnos azonban mostanra a népszerű böngészők kiegészítői között tonnaszám találunk csalásra, átverésre és visszaélésre megírt beépülőket, sokszor népszerű kiegészítők klónjait. Immáron már ez a terület is nagyrészt a csalásról és adathalászatról kártevőkről szól. 

A Google igyekszik ugyan javítani a helyzeten, de mivel szélmalomharcot vív, ezért más módon próbál védelmet adni a felhasználók kezébe. 

Hirdetés

A nagyobb biztonságért le kell mondani némi kényelemről. Jövőre ugyanis már nem úgy működnek majd a Chrome beépülői, vagy engedélyezzük azokat vagy nem (előbbi esetben persze minden oldal adataihoz hozzáférnek). 2021-ben a Google megfordítja a dolgokat, nekünk kell majd megadnunk, hogy melyik beépülő milyen oldalak adataihoz férhet hozzá. 

A fejlesztőknek kötelező lesz jól érthetően közölni a magánszférával kapcsolatos irányelveiket, persze ezeket el is kellene olvassák a felhasználók. És az is kellene hozzá, hogy az említett fejlesztők jó szándékúak legyenek. A Google ezért megpróbálja majd korlátozni, hogy a kiegészítők mit tehetnek a begyűjtött adatokkal. A hackerek és a scammerek számára viszont egyre vonzóbb és jövedelmezőbb a böngészős beépülőkkel visszaélni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.