Hirdetés

Jövőre elszabadul az igazi tripla kamerás őrület



|

Az Apple egyik beszállítója szerint 2019-ben indul a tripla kamerás és a zoomképes okostelefonok igazi dömpingje.

Hirdetés

A jelenlegi pletykák szerint idén biztosan jön egy iPhone X Plus (vagy iPhone XS Plus), amely elvileg már tripla hátlapi kamerát kap. Vannak, akik szerint erre azért még várni kell. A Largan Precision, az Apple kamera-alkatrészekkel foglalkozó egyik beszállítója is erről beszélt. A Largan szerint idén még nem lesznek sorozatgyártásban a tripla kamerás készülékek, csak jövőre. 

Hirdetés

A cég a jelentésében egy új, 7-rétegű műanyag lencséről beszélt, amit okostelefonokba szán. Beszélt azonban arról is, hogy jövőre érkeznek azok az okostelefonok, amelyek három vagy több hátlapi kamerát kapnak, illetve valódi optikai zoomra képesek. Jövőre már a Largan is sorozatgyártja az ezekhez szükséges modulokat. A jelenlegi androidos készülékek és iPhone-ok többségében 6-rétegű lencséket használnak, de jövőre ilyen téren is fejlődés jön. 

A cég szerint 2019-ben egyre több cég vált majd a periszkóp felépítésű zoomtechnológiára. Ezt viszont nehéz gyártani, ezért nehezen indul majd be az újítás. Az első, 5x-os optikai zoomra képes modell az Oppo Find X lesz mindenesetre, amely Párizsban már a héten bemutatkozik. 

A jelenlegi eszközök telefotós lencséje 2x-es vagy 3x-os nagyításra képes, azonban a Find X már valódi optikai zoomot tud, hála a periszkóp felépítésű megoldásnak, ami egy "vastag", 10 milliméteres házban kap helyet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.