Hirdetés

Kamera nélkül figyel rád és az otthonodra a Google Home Hub okoskijelző



|

Szinte mindenre képes a Google új okoskijelzője, egy dolgot kivéve: a videotelefonásról le kell mondanunk, a magánszféra védelme érdekében nincs rajta kamera.

Hirdetés

A Google a szivárgásoknak megfelelően az első okoskijelzőjét is bemutatta. A Google Home Hub alapvetően egy Google Home okoshangszóró, de kijelzővel, ami új funkciókat is kínál. 

Hirdetés

Rögtön az elején érdemes megemlíteni, hogy szinte mindenre képes az eszköz, egy dolgot kivéve: videohívások lebonyolítására. Bár két mikrofon van rajta, kamera az nincs - állítólag a magánszféra védelme érdekében. Így ugyanis a hálószobában is ott lehet hagyni. A JBL és a Lenovo olyan megoldást alkalmazott, amelynek hála fizikailag lehet elzárni, elrejteni a kamerát. A Google más megoldást választott - egyesek vitatják, hogy jó ötlet volt-e lehagyni a kamerát. A Google Home Hub gyakorlatilag pont a Facebook Portal ellentéte (az leginkább csak Messengeren keresztüli videotelefonálásra való). 

A 149 dollárért előrendelhető okoskijelző elsőként Amerikában, Nagy-Britanniában és Ausztráliában jelenik meg. 

Adott természetesen a szülői felügyelet, a videolejátszás, időjárás-jelentések, receptek, útmutatók. Az okosotthon eszközeit (világítás, fűtés, zárak, kávéfőző, biztonsági rendszer, stb...) is egy helyről képes kezelni az okoskijelző, és az okoscsengő képét is mutatja. 

Használaton kívül a Home Hub képkeretté változik, ami a Google Fotókból jelenít meg képeket, de csak a legjobbakat. Automatikusan kiválogatja a legjobb fotókat, és elénk rak valami kellemes emléket. A környezeti fényre nem csak fényerőben, színben is reagál a 7 hüvelykes érintőképernyő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.