Hirdetés

Kamuvoksok miatt kellett megváltoztatni az Év Kilátója eredményét



|

Kiderült, hogy nem is szavaztak annyian a zselici Kardosfai-kilátóra, mint azt a szervezők elsőre gondolták.

Hirdetés

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ október másodikán zárta le az Aktív Magyarország Év Kilátója és Év Turistaháza versenyét, melynek keretében a  közösségi médián keresztül lehetett szavazni az év közönségkedvenc hazai kilátójára.

A versenyen mindössze 36 szavazatnyi előnnyel a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. által 2015-ben épített zselici Kardosfai-kilátó aratott győzelmet, ám azóta kiderült, hogy csalás történt, így meg kellett semmisíteni az eredményt.

Ahogy az az online voksolások között nem ritka, egy kreatív felhasználó (feltehetően) fizetett álszavazatokkal szerezte meg a diadalt a Zselici Csillagparkban álló 25 méteres kilátónak. A szervező közleménye szerint az eredményt az utolsó napon fordította meg egy "lelkes lokálpatrióta", aki 300, zömében távol-keleti kamuprofilokról érkező kedveléssel biztosította be a Kardosfai-kilátó kérészéletű diadalát.

Hirdetés

A csalás felfedezése után azonban az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ levonta a kamu voksokat, így végül az eddigi második helyezett, a Makovecz Imre által tervezett mogyoródi Szent László-kilátó viselheti egy éven át az Év Kilátója címet, amely egyébként már negyedszer került kiosztásra. Az alábbi videókon mindkét kilátó megcsodálható, az olvasóinkra bízzuk, hogy saját hatáskörben döntsék el, melyiket preferálják:

 Borítókép: Zselici Csillagpark Facebook

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.