Hirdetés

Kanyarban a TikTok és az Oracle megállapodás, de Trump még elkaszálhatja



|

Az Oracle gyakorlatilag egy amerikai felügyelő-üzemeltető lenne, és maradna a kínai tulajdonos - Donald Trump elnök azonban nem kész aláírni egy effajta megállapodást.

Hirdetés

Az utóbbi napok jelentései szerint a kínai ByteDance nem hajlandó eladni a TikTokot, még az amerikai ágazatot sem. És beszéltek róla pletykaszinten, hogy Kína ezt nem is engedné. Ezek fényében logikusnak tűnik az a megállapodás, amit állítólag összehozott a ByteDance és a TikTok. Ennek keretében minden úgy marad, mint eddig, a kínai tulajdonos sem változik. Az Oracle azonban felügyelné az amerikai működést, vagyis igazából megnézhetné, hogy mit csinál a TikTok Amerikában és az amerikai felhasználókkal. 

Hirdetés

Talán mondani sem kell, hogy Donald Trump nem erre gondolt, amikor kirobbantotta a TikTok-botrányt. Szerdán azt nyilatkozta az amerikai elnök, hogy nem fog aláírni semmilyen megállapodást a ByteDance és az Oracle között a TikTokról, ugyanis látnia kell a részleteket, és megbizonyosodni róla, hogy a nemzetbiztonsági aggályokat eloszlatja. Trump arra számít, hogy ma mutatják meg neki a részleteket. 

A ByteDance azt mondja, hogy az amerikai felhasználók adatait Amerikában tárolja, szingapúri mentéssel, a kínai kormánynak pedig kérésre sem adna adatokat, az Oracle pedig egy megbízható technológia felügyelőként segítené az amerikai működést.

Trump azonban célzott rá, hogy nem tetszik neki semmi olyan üzlet, amiben a ByteDance többségi tulajdonosa marad a TikToknak. Azt azonban elismerte, hogy az amerikai kormány nem kaphat részesedést a felvásárlásból, mint mondta, a jogászai szerint erre nincs lehetősége a kormánynak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.